ЗДО №33

м. Рівне, вул. Корольова 4-а

Заклад   дошкільної освіти (ясла  - садок)  №33

Рівненської міської ради

Наказ

2.07.2019р.                                                    м. Рівне                                                № 39 – осн.

 

Про створення робочої групи БХП

із впровадження системи НАССР в ЗДО №33

 

На виконання Законів України «Про освіту», 2017 №2145 - VІІІ «Про дошкільну освіту», 2001, №49 (із змінами та доповненнями), «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», 1997 №771/97 (із змінами та доповненнями-2018р.), «Про дитяче харчування», 2006, №142-V (із змінами та доповненнями),«Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»,2018, №2530- VІІІ., «Про молоко та молочні продукти», 2004 №180-ІV, (із змінами та доповненнями), Системи управління безпечністю харчових продуктів: Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ІS0 22000:2005, ІDТ) ДСТУ ІS0 22000:2007,  Наказу Міністерства агрополітики України від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», з метою розробки та впровадження закладом дошкільної освіти ефективної систему НАССР, яка дозволить контролювати усі небезпечні фактори, що можуть бути у харчовому продукті, дотримуватись гігієни у всьому харчовому ланцюгу необхідної для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правил поводження з харчовими продуктами,

 

 

НАКАЗУЮ:

1.Для впровадження системи НАССР у ЗДО №33 створити групу БХП у складі: Голова групи: Салямон І.В. - сестра медична старша ЗДО;

Секретар: Огородник А.М., вихователь.

Члени групи:

Смолякова О.В. - сестра медична старша,заступник керівника Групи  БХП ;

Степанюк Л.О. – заступник директора з господарства;

Джус Р.В.. – шеф-кухар ;

Тригобчук О.В., вихователь, Голова профкому в ЗДО.

2. Групі НАССР в ЗДО №33

2.1.  проводити аналіз (дослідження) небезпечних факторів з урахуванням своїх знань та з метою визначення, які з них необхідно усунути, зменшити до прийнятного рівня або попередити їх появу для виготовлення безпечних харчових продуктів.

з 2.07.2019р.

2.1.Провести внутрішній діагностичний аудит харчоблоку з метою аналізу умов приготування їжі, визначення   знань працівників, означення небезпечних факторів, критичних точок контролю, складання блок – схем технологічного процесу для підтвердження КТК.                                                                                             до 28.08.2019р.

2.2. Забезпечити належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення;

постійно

2.3.Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування, а також  заходів щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;                                                                           (Степанюк Л.О., постійно)

2.4. Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог щодо планування та стану комунікацій - вентиляції, водопроводів, електропостачання, освітлення тощо;

(СтепанюкЛ.О.,постійно)

2.5. Забезпечити проведення досліджень для визначення безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;                    ( Салямон І.В.,постійно)

2.6.Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог до чистоти поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь);                                                             (Джус Р.В., постійно)

2.7. Забезпечувати виконання санітарно-гігієнічних вимог, що пов’язані із здоров’ям та гігієною персоналу;                                                  ( Смолякова О.В., постійно)

2.8. Забезпечувати захист продуктів від сторонніх домішок; належне поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з харчоблоку та його обладнання;                                                                                                (Джус Р.В., постійно)

2.9.Забезпечувати виконання Інструкції по боротьбі із комахами та гризунами, запобігання їх появі, засобами профілактики та боротьби з ними;

(Степанюк Л.О., постійно)

2.10. Контролювати зберігання та використання токсичних сполук і речовин;

(Степанюк Л.О., постійно)

2.11. Забезпечувати контроль за постачальниками продуктів харчування та харчової сировини, наявністю та достовірністю специфікацій (вимог) до продуктів та  сировини;                                                                  (Салямон І.В., Смолякова О.В., постійно)

2.12. Забезпечувати виконання санітарно-гігієнічних вимог до транспортування та зберігання продуктів харчування та сировини;                       (Смолякова О.В., постійно)

2.13.Забезпечити створення необхідної документації для впровадження  і функціонування системи НАССР у ЗДО №33.

(Г.П. Пархомчук, директор ЗДО, Салямон І.В.)

2.14.Підготувати Настанову з аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР)                                                                        (до 28.08.2019 року)

3. Сестрам медичним Салямон І.В., Смоляковій О.В.:

3.1.Здійснювати дійовий контроль за технологічними процесами з приготування їжі;

3.2.Забезпечити контроль за захистом та маркуванням харчових продуктів.(постійно)

4. Тригобчук О.В., голові профкому ЗДО:

4.1.Налагодити інформування споживачів про організацію харчування дітей в ЗДО за європейськими стандартами.                                                              (до 28.08.2019 р.)

4.2.Брати участь в аналізуванні звернень громадян з питань організації харчування та упровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)                                                                                                                                                                                                                  (постійно)

5.Розробити Положення  про групу безпечності  харчових продуктів

ЗДО №33.                                                                                              (до 28.08.2019р.)

6.Вихователю-методисту Скворцовій З.В.  розмістити наказ на вебсайті закладу. (до 19.07.2019 р.)

6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Директор ЗДО                                                             Г.П. Пархомчук

 

 

З наказом ознайомлені:

І.В.Салямон

О.В. Смолякова

Р.В. Джус

А.М. Огородник

О.В. Тригобчук

Л.О. Степанюк

МОН України
МОН України
МОН України
МОН України
МОН України
МОН України
МОН України

Ваша думка

У яких заходах дитячого садку ви готові брати участь найохочіше:
 

Відвідувачі сайту

На даний момент 18 гостей на сайті